Skönhet

Allt mer fåfänga

Fåfänga är något som människor varit i alla tider. Men de senaste åren har vi blivit ännu mer fixerade av våra utseenden än någonsin förr.

plastik-skonhet-operation-ansikte

Stockholmarna blir allt mer fåfänga, skriver Dagens Nyheter. Detta har lett till att så kallade walk-in-clinics har blivit allt fler. På dessa kliniker kan man bland annat göra hudbehandlingar med nålar som ska ge huden lyster och som går på mindre än 45 minuter, så att man kan göra ingreppet under lunchen eller liknande. Den här typen av behandling går under namnet mellanbehandling, och det är dessa behandlingar som ökar allra mest i popularitet. I segmentet mellanbehandlingar ingår även tekniker som IPL, laser och injektioner som botox och fillers.

Populärt med frisörbesök

Något annat som visar på att vi blir mer fixerade av våra utseenden i Stockholm och Sverige är att allt fler frisörsalonger öppnar och behandlingarna där blir allt mer avancerade. I dag är det inget ovanligt att gå till frisören för att göra om texturen på håret, helt ändra hårfärg eller sätta in hårförläningar som gör att man får längre eller tjockare hår. Att göra en förändring med håret är väldigt bra för dem som vill bli snyggare eller förändra utseendet på något sätt, eftersom det är en typ av behandling som alltid går att ångra och som är helt ofarlig. Kan man inte få långt hår själv kan man alltså gå och få hårförlängningar hos Headzone eller likande salong.

Ytterligare en typ av skönhetsbehandling som kommit att bli riktigt populär är hårborttagning.

”Mest populärt är att göra en ansiktsbehandling och ta bort generande hårväxt.” Läs mer.