Skönhet

Hudvård viktigt på vintern

Nu har hösten kommit på riktigt och graderna har sjunkit ner mot riktiga vintertemperaturer – därför är det hög tid att börja vårda din hud så att den klarar av vinterns kyla.

hud och skönhetUnder vintern är det lätt att huden skadas och blir torr, men det finns sätt att förhindra detta. Ett tips är till exempel att vara extra noga med att pyssla om huden redan i förebyggande syfte genom att använda bra hudvårdsprodukter. Och en smart sak att lägga på minnet är att man får bäst effekt om man använder produkter från samma märke. Märket Decleor erbjuder till exempel allt från rengöring till bb-creme och vet man inte vilka krämer man ska lägga fokus på så har dem dessutom startkit som är framtagna så att produkterna passar bra med varandra – och tur för den ovane är att det också brukar följa med bruksanvisning plus stå vilken ordning man ska använda produkterna i. Och visste du till exempel att märket Decleor faktiskt är brittiska modellen, journalisten och programledaren Alexa Chungs favoritmärke av ansiktskräm för att hålla hyn återfuktad och smidig? Det skriver nöjestidningen Nyheter24.

Tips för att motverka torr hy

Något som kan vara bra när det kommer till att motverka torr hy i vintertid är att veta på vilket sätt man bäst vårdar sin hy. Bland annat skriver Aftonbladet en del bra tips som en kan lägga på minnet. Till exempel tipsar man om att använda en mjukgörande kräm regelbundet och rikligt under alla kalla dagar, byta ut vanlig tvål mot mildare varianter såsom olja och undvika att bada för att istället duscha vilket sliter mindre på huden samt bör göras på kvällen istället för på morgonen vilket är mindre påfrestande. Ett annat tips att ta till sig är att ta hand om kroppen inifrån och ut. Expressen skriver till exempel att ordentlig sömn, bra kostvanor och motion är välgörande inte bara för vår hälsa utan även för hyn samtidigt som rökning, sömnbrist och alkohol har negativ inverkan. Så när du vill skydda dig mot vintertorr hud: tänk på helheten!