Livet

Kändisar tjänar pengar på Instagram

Jag har bestämt mig för att tjäna miljoner på Instagram. I en artikel står att de som har allra flest följare på den populära mobilappen kan tjäna runt 20 000 kronor på en sponsrad bild.

3988806-smartphone-med-instragram-1

Kommer ni ihåg när jag skrev om att jag hade lite ont om pengar och funderade på att sälja mitt guld?

”Det som på senaste tiden har väckt mitt intresse och tänt ett litet hopp är att jag ibland sprungit på olika banners med: guld köpes på nätet och blivit länkad till deras sajter där man kan sälja sitt guld.” Läs mer.

Tjäna pengar på Instagram

Det visade ju sig dock att jag ägde alldeles för lite guld för att ens kunna tjäna ihop några hundralappar, så jag skrotade den idén och började fundera på andra sätt att tjäna lite pengar. Jag kom över den här artikeln där det står om kändisar som tjänar pengar på sina bilder på Instagram. Som några av er nog vet har jag ett ganska stort Instagram-konto med många följare och därför valde jag att läsa vidare om det här.

”The Fat Jew” tjänar multum

För tillfället tjänar alltså kända ”instagramare” tiotusentals kronor på varje bild när de marknadsför företags produkter till sina följare. En som verkligen har tjänat mycket pengar genom Instagram är amerikanen ”The Fat Jew”. Han har i dagsläget runt 2,3 miljoner följare och så sent som i somras tjänade han nästan 20 000 kronor på varje bild som var sponsrad. Instagram är alltså så pass populärt att den med många följare utgör en perfekt annonsplats som många företag vill betala stora pengar för att få använda sig av.