Mode

Nike lanserar självknytande skor

Många är nog beredda på att hålla med om att sneakers är de smartaste och bekvämaste skorna som man kan bära. Nu har Nike till och med lanserat ett par sneakers som är ännu smartare och kan knyta sig själva.

8077239-nike-swoosh

I Aftonbladet kan man läsa om att Nike nu släpper ett par självknytande skor. Detta har de gjort för att fira dagen som man i filmen ”Tillbaka till framtiden 2” reste till. Dagen var 21 oktober 2015 och Nike har tidigare släppt ett par skor som såg exakt likadana ut som ett par som användes i filmen, men utan den självknytande funktionen. Nu har man dock gjort verklighet av den funktionen och skorna kommer att släppas till försäljning via auktion under nästa år. Skorna knyter sig själva genom att man klickar på en knapp som finns på sidan av skon.

Billigare varianter på Nikeskor

Ett par självknytande skor är nog mångas dröm att ha men med tanke på att dessa Nikeskor finns i begränsad upplaga, lär de inte bli billiga att lägga vantarna på. Turligt nog finns en massa andra Nikeskor som inte har den här finessen och som därför kan köpas till ett lite billigare pris. Den som vill ha ett par Nikeskor till ett bra pris gör rätt i att surfa in på nätet på en sida som exempelvis http://www.footmall.se. Där kan man hitta alla möjliga typer av skor från märket i både dam-, herr- och barnmodell.

Sneakersamling värd miljoner

En som dock med största sannolikhet kommer att lägga vantarna på ett par självknytande Nikeskor är mannen i den här artikeln. Han samlar nämligen på sneakers och har över 3 000 par. Samlingen av sneakers tror han mycket väl kan vara värd över sex miljoner kronor. Hans dyraste par skor är ett par Air Jordan 4 som är värda 25 000 dollar.