Skönhet

Så skyddar du din hud

Hårt vinterklimat, smink och stress är bara tre faktorer som skadar och torkar ut din hud. Därför är det viktigt att du vårdar den på rätt sätt. Här ger vi tips på hur du vårdar din hud och ger den en chans att återhämta sig.

Porträtt av ganska glada vänner gör skönhetsbehandlingar hemmaNär det kommer till hudvård är det inte alltid det dyraste som är det bästa. Det handlar istället om att hitta rätt märken för din hud. Läs recensioner och köp prisvärd hudvård som är anpassad för din hudtyp.

Använd bra sminkprodukter och sov inte med sminket på

När du sminkar dig är det viktigt att använda bra produkter som inte täpper igen dina porer. Är du osäker på detta kan du höra efter i en affär som specialiserar sig på just smink. Undvik billigt smink från lågpriskedjor då detta gör stor skada på din hud. Tänk även på att alltid tvätta bort sminket innan du går och lägger dig, hur trött du än må vara. Att sova med sminket gör inget gott mot din hud.

”Välj ut bra produkter som passar till din hudtyp och gör en mysig kvällsrutin av det.”

Investera i bra hudvårdsprodukter

Att använda bra skönhetsprodukter är A och O för en fräsch hy. Ett serum som du lägger på innan din nattkräm eller dagkräm kommer göra underverk för din hud. Välj ut bra produkter som passar till din hudtyp och gör en mysig kvällsrutin av det. Ta 15-20 minuter framför spegeln varje kväll innan läggdags och riktigt rå om dig själv. Känner du dig fräsch och avslappnad kommer du även att sova bättre. Börja med att tvätta av sminket, återfukta och avsluta med en nattkräm.