Skönhet

Skydda din hy i sommar

Många upplever att det minst sagt torra vädret gör deras hy riktig skada. Är det inte finnar så är det ännu en bränd nästipp, röda prickar från rakning och många får dessutom svårt att sova under de ljusa nätterna. Ska man verkligen behöva känna sig som en katastrof nu när det äntligen är sommar? Med skonsam hudvård kommer man långt, även fast man ibland vill ta till extrema metoder. Här kommer lite tips på hur du håller huden fräsch i sommar.

Dermalogica är en av favoriterna i Expressens test som dagkräm men de säljer även rakkräm och exfolierande hudkrämer, peeling och ansiktsrengöring. Utan att överdriva är Dermalogicas produkter riktigt bra och bygger på mycket forskning. De arbetar alltid skonsamt och den grå serien går att rekommendera för alla alla hudtyper som basvård. De är petnoga i sitt urval av ingredienser som alla tagits fram på labb med specialutbildade medarbetare. En annan grej som talar för deras produkter är att deras förpackningar är återvinningsbara.

Viktigt att rengöra på kvällen

Vi har haft en period av mycket torka vilket gör att luften känns dammig och smutsig. Känslan förstärks dubbelt upp när man sitter fast i en trång, oventilerad buss och svetten börjar bryta igenom. A och O på sommaren är att tvätta ansiktet noga! Tillför sedan någon återfuktande kräm som gör att din hud blir mer motståndskraftig. Eftersom du förmodligen använder solskydd i ansiktet (obs! ja det är viktigt, om du inte vill ha solkräm så bör du skydda dig med tyger) är det dessutom av största vikt att allt inte smetas ihop och tränger in i porerna under natten.

Något som folk ofta slarvar med är att rengöra huden på morgonen. I många fall räcker det med att rengöra med lite ljummet vatten för att få bort damm och svett som fastnat på huden under natten. Många brukar bara smeta in sin dagkräm på engång men det är alltså ett stort misstag – då smetar du bara in porerna med svettet och dammet. Så tips: skölj först med vatten och sedan är din hud mottaglig för dagkrämen!

Ögonkräm för finare linjer

Ja, tyvärr sägs ju solen också skapa rynkor i ögonen. Speciellt om man slarvar med solglasögon och går och kisar hela dagen. Det är svårt att hitta en ögonkräm som verkligen ger de där stressögonen ett lyft, och hittar man en kräm håller man den hårt och är orolig att den ska tas ur sortimentet. I damernasvärld.se får Dermalogicas ögonkräm bäst i test och beskrivs som ett magiskt trollspö. Det är värt varenda krona om man vill lugna sina ögon och framför allt, slippa gå runt och känna sig som en trött zombie hela dagen. Det är bra om man också har svårt att sova under de ljusa nätterna och vill pigga upp sina ögon lite.

Hoppas verkligen att tipsen hjälpte och nu hoppas jag för en gångs skull att sommaren blir en sådär fräsch och härlig årstid som man bara går och drömmer om resten av året!