Party

Snart nyårsafton!

Skåla i skumpa

Jag ska till min kompis på nyårsafton. Där ska vi äta och ha trevligt med alla underbara vännerna! Vi har bestämt att alla ska ta med sig någonting till matbordet och jag ska göra efterrätt!

Jag har tänkt att jag ska baka en Banankladdkaka. Den verkar inte så svår, men jag har smakat sån förut och den var hur god som helst! Tänkte att jag skulle åka till min kompis lite tidigare på eftermiddagen och baka där. Det blir så jobbigt att bär med sig banankladdkakan annars. Så det blir handling på måndag om det är öppet då, annars får jag handla på söndag.

Här är receptet jag hittade på kakan som jag ska göra:

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st mogna bananer

Man ska bara blanda allt i en bunke och sen lägga ner bananerna i och vispa. Sen in i ugnen i 30 minuter på 175grader.

Jag tror alla kommer tycka att den är världens godaste. Den är inte så jättemättande som en tårta, utan mer lagom eftersom vi förmodligen kommer äta ganska mycket innan också.

Vill ha en ny klänning

Det var värsta rean när jag gick förbi i stan idag så jag kollade efter en klänning som jag kan ha på nyårsafton. Egentligen skulle jag ha den som jag fick av mamma i födelsedagspresent men jag vet inte om den riktigt passar in på en nyårsfest. Plus att det är kul att handla nya klänningar, speciellt när det gäller finklänningar.

Jag hittade ingen som passade så bra. Men jag fick massor av idéer. För det första så måste den vara elegant. Det är ju ändå nyårsafton och det är ju inte alltid man kan klä upp sig utan att folk tittar och undrar varför man bär värsta finklänningen. För det andra ska den vara orange. Typ som den här snygga. Jag älskar den färgen, men det blir nog svårt att hitta någonting som är lika snyggt och sitter lika bra som den på bilden.  Jag tror inte att det är så många som tänker att de ska ha på sig någonting som är oranget eller så. Blir nog mest svarta och kanske några silvriga. Det är liksom inte den färgen man tänker på först. Det är ju kul om det står ut lite! Vill ju inte vara exakt som alla andra är, då blir det ju ganska tråkigt. Även om man inte vill att alla ska titta på en hela tiden heller.

Klänningen måste också se ut som någonting man kan använda flera gånger. Känns inte så smart att köpa någonting som jag bara kan ha en gång. Tror inte mina föräldrar skulle bli så glada då heller!

Så typ någonting som man kan använda på fler middagar, fast inte när det är lite casual. Hoppas jag hinner kolla lite mer i helgen. Annars blir jag ledsen!

Hoppas alla får en superbra nyårsafton och att ni ser till att komma på ett ordentligt nyårslöfte!

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!