Skönhet

Ta bort tatuering med laser

Svanktatuering med texten "Made in heaven"Tatueringstrenden är hetare än någonsin och allt fler väljer att gadda sig, men om du är sugen på en tatuering och har ett motiv i tanken bör du överväga ordentligt innan du lägger dig under tatueringsnålen samt att du väljer din tatuerare med omsorg – att ta bort en tatuering med laser som man ångrar är visserligen möjligt men det känns en hel del och tar lång tid.

DrTore som har sin klinik i Växjö skriver om hur det idag är väldigt populärt att tatuera sig, men att man ska komma ihåg att det man gillar idag kanske inte är något som man gillar längre fram. Och visst är det så. Att ta bort tatueringar har för vissa till och med blivit en gynnsam affärsidé, vilket bland annat Dagens Nyheter skriver om och i Helsingborgs Dagblad skriver man om Mirijam som just startat en verksamhet grundat på att ta bort tatueringar. Men man ska inte tro att det är en dans på rosor att få bort det där hjärtat, tribal-figuren eller den där ogenomtänkta tatueringen du gjorde på solsemestern utomlands. Det gör ont. Det ska man inte förneka. Men viss teknik är bättre än annan när det kommer till laserborttagning

DrTore använder senaste lasertekniken

På kliniken i Växjö tar man bort tatueringar, men man gör inte som på många andra ställen. Här fokuserar man nämligen på den allra senaste tekniken på området och i videon nedan kan du se vilken typ av laser som man använder hos dem.

Självklart finns det fler tekniker för att ta bort tatueringen, men denna som visas i videon ovan är en av de mer moderna varianterna. Dock fungerar den i princip på samma sätt som traditionell borttagning av tatueringar gör. Och är du nyfiken på hur det funkar så sammanfattar denna video borttagningsprocessen mer omfattande: