Skönhet

Tänderna är status

Vi lever i en allt mer  utseendefixerad värld där allt sker snabbare och där första intrycket är allt viktigare. Av den anledningen har snygga och vita tänder blivit en riktig statussymbol.

4492118-big-smileDet är inga konstigheter längre att få vita tänder genom tandblekning från Swisslux, och nu är det fler än någonsin som väljer att skaffa sig vitare och snyggare tänder. För vad man kan läsa är att det blivit till en riktig statussymbol. Både botox och fillers är nu en normal den av mångas vardag och något man i lunchrummet öppet kan prata om. För, visst handlar det om att man ska känna sig bekväm och att få vara sig själv?

”Det visar att man har en social situation, vad gäller kost och egenomhändertagandet, så status är en hälsoindikator. Det utstrålar en friskhet.”(läs mer)

Man kan se att människor genom alla tider har strävat efter att ha så fina och vita tänder som möjligt. Med vita tänder så kan man visa en social status att man har råd att ta hand om sig. I svd skriver de om att vita tänder är en del av den Amerikanska drömmen, och visst är det så, men kanske inte bara den Amerikanska utan den världsliga drömmen.

Vitare tänder med frukt

I en artikel från Aftonbladet säger de att man kan få vitare tänder av att äta frukt. Men, om man känner att man vill behålla en god tandhälsa så ska man inte experimentera för mycket hemma utan gå till en specialist. Detta då det kan bli en kostsam historia om man får en dålig tandhälsa och behöver göra en operation. Glöm heller inte bort att borsta, borsta tänderna – något som blir viktigare efter en tandblekning. Detta för att behålla den nya vitare färgen.