Skönhet

Tips på ansiktshudvård

Torr och svidande i ansiktet? Så känner många under vinterhalvåret, men turligt nog finns en hel del knep att ta till för att lindra hudirritationen som det kalla vädret orsakar – och vad är bättre än en vårdande ansiktsbehandling som du kan göra själv hemma?

ansiktsmask hudvård skönhetsbehandlingHudvård är viktigt på vintern eftersom det kalla vädret påverkar vår hy negativt och både orsakar torrhet och sveda, vilket gör det extra viktigt att ta hand om sin hy på ett varsamt sätt under denna period. Därför är det även viktigt att veta vad det är man ska tänka på och hur man ska gå tillväga för att inte utsätta sin hy för mer påfrestningar än vad den behöver. Det är något som tidningen Metro Mode tipsar om.

Så får du fin och välmående hy på vintern

  • Unna dig en professionell ansiktsbehandling – många skönhetssalonger erbjuder en rad olika hundbehandlingar anpassade för olika hudtyper och behov, men se till att du först testar så att det känns bra. Till exempel parfym och vissa ingredienser kan svida på skör vinterhy och då gör behandlingen mer ont än gott.
  • Gör en peeling då och nu – den tar bort döda hudceller och gör att du får en ny fräsch lyster, men skrubba inte för hårt och använd peeling som är specifikt anpassad för ansikte och undvik att använda en som är anpassad för kroppen.
  • Använd serum efter att du rengjort ansiktet – det tränger ner djupare i hudlagren och skapar en bättre effekt sedan när du tar dina vanliga mjukgörande hudvårdsprodukter i ansiktet och förbättrar på så vis huden inifrån.
  • Slarva inte med hudvårdsrutinen – visst kan det vara oskönt att ställa sig och rengöra ansiktet morgon som kväll när hyn är torr och svider, men det är viktigt att inte slarva med rutinerna och fortsätta använda alla sina produkter även på vintern och kanske också köpa produkter anpassade för just vinterklimat.
  • Gör med fördel ansiktsmask – gärna två gånger i veckan för att ge hyn ett extra boost. Väl en fuktmask för att ge boost och ett extra skydd mot det påfrestande klimatet för bästa resultat!