Livet

Undvik trendiga tatueringar

Att tatuera sig blir allt mer trendigt och många väljer att gadda sig redan i ung ålder, men innan man går till tatueraren finns en hel del saker att tänka igenom – en tatuering är permanent och om man bara tatuerar sig med ett motiv som är trendigt just nu är chansen stor att man ångrar sig inom några år.

Det finns en rad olika anledningar till varför många vill ta bort tatuering med laser men den absolut vanligaste är att motivet man en gång valt att tatuera in inte längre är något man står för eller ens tycker om. Speciellt vanligt är det att ångra en tatuering vars motiv är trendigt just när man tatuerar in den och inte är av en djupare mening än så. Det är exempelvis något som den belgiska tatueraren Corline sett prov på:

”Det är inte heller ovanligt att kunder som låtit tatuera in ett trendigt motiv återvänder några år senare med önskemål om ”coverups” det vill säga nya tatueringar som görs ovanpå den gamla. – För ett tag sedan ville alla låta tatuera in en evighetssymbol (en liggande åtta red. anm.) som man nu vill göra sig av med.” läs mer här.

Tänk till ordentligt innan

Något som Coraline också berättar om är hur hon flera gånger fått be osäkra kunder att gå hem och tänka igenom huruvida de ska tatuera sig eller inte då hennes syn på det hela är att kunden ska bli nöjd – och nöjd kan de aldrig bli om beslutet att tatuera sig kommit lättvindigt och oigenomtänkt. Det är sådana tatueringar som oftast bli bortlasrade eller övertatuerade. En tatuering är trots allt permanent och ett beslut som man får stå med resen av livet, och är man då osäker redan när man ska tatuera sig så bör man inte tatuera sig alls. Så det bästa tipset är att inte tatuera något bara för att det är trendigt just nu – tänk igenom tatueringen noga och säkerställ att du väljer ett motiv som betyder något djupare, det gör att du minskar risken för att du vill ta bort den om några år.